V Malem razstavišču avla razstavlja naš vzgojitelj, prof. Dejan Bulut.

Na odprtju 4.5.2022 so nastopili Ana Vidovič, Lan Jurjevčič, Teo Weis, Metka Lesjak in Iza Korpar. 

Vabljeni k ogledu!

Dejan Bulut je vizualni ustvarjalec, ki že 20 let deluje na različnih področjih likovne umetnosti; vizualnih komunikacij, dizajna, fotografije, slikarstva, kiparstva in računalniških virtualnih resničnosti. Trenutno se največ posveča fotografiji, s katero sta začela veliko romanco pred petnajstimi leti in od takrat se ji posveča tako profesionalno kot v prostem času.

 Te fotografije so estetizirani kadri iz serije potovanj, kjer se vidi avtorjevo videnje, iskanje najlepšega v preprostih kadrih narave in ostalih področij človekovega delovanja. Preproste motive predstavlja kot monumentalne, likovno izčiščene kadre. Dejana kot avtorja zanima poezija ujeta in dokumentiranje, fotografije narave pa mu služijo kot terapija v tem shizofrenem, zapletenem novem svetu, v katerem se včasih težko spopadamo z realnostjo bivanja, občutka nemoči in izgubljenosti, trpljenja soljudi in duševnega stanja človeštva kot ene entitete.

PS.  Slastne mafine in piškotke ter sok so degustirali dijaki iz šestega nadstropja.

Naša odprtja so vedno prijetna in posebna zaradi novih podob, ki jih postavijo na ogled vabljeni umetniki in zaradi dijakov, ki se prepustite svojim glasbenim talentom in ste vedno pripravljeni sodelovati. Hvala vsem nastopajočim, degustatorjem, slaščičarki in naši kuhinji ter razstavljavcu.

Rasta Vrečko, vodja Malega razstavišča Avla.

 

 
   
 
   
Dostopnost