pridružite se tudi vi projektu:

¡Ustvarjajmo!
galerija izdelkov
pridruži se nam

Ustvarjaj tudi ti

medij ni pomemben

Ne glede na likovno področje, izbiro materiala ali medija se prepusti domišljiji in skozi likovni jezik izrazi svoja čustva, svoje misli, pogled na svet…

Sodeluj tudi ti

in s svojimi stvaritvami sodeluj in razstavljaj na razstavi, ki jo bomo organizirali ob koncu šolskega leta!

koledar

ID: Ustvarjajmo, vsak torek ob 19.30. Dobimo se v učilnici 2. nadstropja.

Navodila za pošiljanje vaših stvaritev: ko pošiljate material (risbe, slike, fotografije, videje) poimenujte datoteke: IME PRIIMEK – naslov.*, prav tako pošljite zraven tudi svojo fotografijo, s katero se boste predstavili v segmentu o vas, ki sodelujete.

Kratek video naših druženj, ki je nastal v oktobru 2021. Hvala še enkrat vsem dijakom, ki sodelujete! 🙂

nagovor mentorja

Dejan bulut

prof. lik. um.

Zakaj ustvarjamo?

“Art enables us to find ourselves and lose ourselves at the same time.” ― Thomas Merton

Umetnost je izraz simbolne in abstraktne kognicije, ki ga, zdi se, najdemo le pri človeku – čeprav pri nekaterih živalih lahko opazujemo zanimivo in relativno kompleksno simbolno vedenje, pa umetniška dela ustvarja in doživlja le človek.

Ustvarjanje lahko pomeni le olepševanje ambientov in predmetov, ki nas obdajajo. Ustvarjanje pa je lahko tudi izražanje globljih instanc naše biti, lahko je maska, lahko je orodje za terapijo, pot do katarze, krik po samospoznanju, želja po vzpostavitvi in predstavitvi identitete.

različni mediji v katerih

USTVARJAMO

l

risanje

grafično oblikovanje

fotografija

video

slikanje

 Interesna dejavnost: Ustvarjajmo

Radi ustvarjmo v klasični obliki, v različnih tehnikah in  z različnimi materiali. Ustvarjate lahko tudi zgolj digitalno; vektorsko ali bitno. Posvetili se bomo tudi uporabi primerne in potrebne programske opreme za ustvarjanje v virtualnem…

Spodnji timelapse bivše dijakinje Tamare Sušanj /@funicidal/ je odličen primer tovrstnega ustvarjanja, kjer lahko v zelo kratkem času vidite posnetek celotnega procesa. Ne razlikuje se dosti od klasičnega pristopa, oglejte si sami.

g a l e r i j a

dijakov in dijakinj dd lizike jančar
pod okriljem projekta ¡ustvarjajmo!

Izdelki se prikazujejo naključno in jih je preveč, da bi se pokazali vsi na eni strani. Zato na dnu galerije najdete menu, ki vas pelje skozi vse strani galerije. Galerija se zmeraj spreminja, saj v sak teden dodajamo nove izdelke.

 

Fotografije izdelkov in dogajanja iz Interesne dejavnosti in Projekta USTVARJAJMO - šolsko leto 2023 / 2024

ostale objave
mentorja ali interesne dejavnosti
Dostopnost