Verjetno ste že razmišljali, kaj boste počeli po končani osnovni šoli. Boste nadaljevali šolanje v svojem kraju ali boste zapustili varno zavetje svoje družine in se napotili na šolanje v Maribor?

Če ste v skupini bodočih dijakov, ki zapuščajo svoj kraj in želite uspešno zaključiti izbrano srednjo šolo, je Dijaški dom Lizike Jančar pravi naslov za vas.

Ker se zaradi epidemioloških razmer v državi, letošnje šolsko leto nismo uspeli predstaviti na vaših šolah, se vam na kratko predstavljamo sedaj in vas vabimo, da se nam pridružite 12. in 13. februarja 2021 na virtualnih informativnih dnevih, kjer se bodo predstavile tudi vse mariborske in okoliške srednje šole.

Vaše bivanje v Dijaškem domu Lizike Jančar bo nepozabna izkušnja, ki že več desetletij temelji na viziji »S kvalitetnim delom in medosebnim spoštovanjem omogočamo mladostnikom vsestranski razvoj

” Če načrtuješ za eno leto,
posadi riž!
Če načrtuješ za desetletje,
posadi drevo!
Če načrtuješ za vse življenje,

vzgoji človeka! “
 

Japonska modrost 

Sledite nam na naših družabnih omrežjih:

Povezava do stojnice bo aktivna od 12. 2. do 31. 10. 2021!

Povezave do webinarjev (video predstavitve v živo) bodo aktivne: 12. 2. od 9.am – 18.pm in 13. od 9.am – 13.pm

Zakaj torej za svoje bivanje v času šolanja izbrati prav Dijaški dom Lizike Jančar?

♣  DD Lizike Jančar ima že 44-letno tradicijo uspešnega in prepoznavnega dijaškega doma.

♣  Januarja 2020 smo dijaki in zaposleni v uporabo prejeli energetsko sanirano zgradbo, ki je dom »oblekla« v novo prepoznavno štiribarvno fasado, dobili smo novo stavbno pohištvo, obnovljeno streho in novo kurilnico.

♣  V domu so zaposleni visoko izobraženi in strokovno podkovani pedagoški delavci, ki nudijo brezplačno učno pomoč (inštrukcije) pri skoraj vseh predmetih (fizika, matematika, slovenščina, tuji jeziki, kemija …).

♣  Pedagoški delavci s strokovnim delom in pozitivnim odnosom do dijakov oblikujejo prijetno bivanjsko klimo v izobraževalni ustanovi in s tem pomembno vplivajo na osebnostno rast in razvoj dijakov.

♣  Posebno pozornost vzgojitelji namenjajo dijakom tujcem, katerim nudijo tudi strokovno pomoč pri hitrejšem usvajanju slovenščine.

♣  S strani vzgojiteljev niso spregledani niti dijaki s posebnimi potrebami, zlasti tisti, ki imajo primanjkljaje na posameznih področjih učenja.

♣  V začetku šolskega leta starejši dijaki – tutorji nudijo novincem podporo pri raziskovanju in prilagajanju na novo okolje, pomoč pri učenju in spletanju novih prijateljstev.

♣  Da je DD Lizike Jančar najboljši dom, se kaže tudi v končnem uspehu dijakov, saj smo edini dijaški dom, kjer kar 98,5% dijakov uspešno zaključi svoje šolanje.

♣  Pohvalimo se lahko z uravnoteženo in okusno hrano, saj naše kuharsko osebje pripravlja najrazličnejše obroke tudi za dijake z dietami, vegetarijance, vegane …

♣  Dijaki imajo možnost pridobiti subvencionirano bivanje za drugega dijaka (če sta v domu dva otroka iz iste družine, drugi biva brezplačno) ter sofinanciranje iz programa Botrstvo.

Kaj pa so o »Liziki« povedali naši bivši in zdajšnji dijaki?

»Vsi zaposleni so izjemno prijazni in v domu je čutiti domačnost.«
~ Rok

»V prostem času se lahko udeležimo najrazličnejših dejavnosti. Če te zanima šport, lahko igraš nogomet, košarko, odbojko, namizni tenis, badminton, pikado, lahko se vpišeš k strelskemu krožku ali hodiš na fitnes, ki ga imamo kar v domu.«
~ Niko

»Zelo sem bila vesela, ko sem ugotovila, da sem lahko aktivna tudi na kulturnem področju. V domu sem obiskovala lutkovni krožek in ustvarjalnice. Z vzgojiteljico smo hodili na brezplačne gledališke in lutkovne predstave. Na voljo nam je bila domska knjižnica, glasbena soba ter klavirski sobi.«
~ Neja

»Moj najljubši prostor je zagotovo tako imenovana retro soba. Tukaj je vzdušje še posebej domače, da sploh ne omenim čudovitega razgleda na Maribor. Tukaj z vzgojitelji pripravimo bolj intimne dogodke, kakšna potopisna predavanja in podobno.«
~ Maja

»V času, ko sem bival v Liziki, smo se fantje odločili, da bomo naredili svoj bend. Nikoli ne bom pozabil vaj in smeha v glasbeni sobi. Imeli smo se odlično.«
~ Miha

Imamo se super – sproščeno vzdušje, veliko smeha in petja, pa kljub temu naredimo vse za šolo.«
~ Melanie

Ob vsem naštetem pa seveda ne smemo pozabiti še na naše osnovne cilje in naloge, ki jim prav tako posvečamo veliko našega časa in skrbi:

♣  dijake v času šolanja varno pripeljemo skozi obdobje odraščanja

♣  trudimo se, da usvojijo učne in delovne navade;

♣  da se naučijo sprejemati odgovornost;

♣  da se naučijo prilagajati in se socializirajo v širšem pomenu besede;

♣  da usvojijo komunikacijske veščine in

♣  da se naučijo reševati probleme.

Z velikim veseljem vas pričakujemo na informativnih dnevih, kjer boste z nami lahko poklepetali tudi v živo:

v petek, 12. 2. 2021 med 9.00 in 18.00

in v soboto, 13. 2. 2012 med 9.00 in 13.00.

Veseli bomo tudi, če si boste ogledali našo spletno stran www.ddlizika.si ali nas kontaktirali na tel.: 031/328 827 ali email: bojanap@ddlizia.si, ter se dogovorili za obisk našega doma v živo.

Povezave do webinarjev (video predstavitve v živo) bodo aktivne: 12. 2. od 9.am – 18.pm in 13. od 9.am – 13.pm

Dobrodošli v Liziki!

Dostopnost