V sredo, 19. 1. 2017 smo obiskali Zavetišče za brezdomce v Mariboru. V mesecu decembru smo kuhali čaj in zbirali prispevke, ki smo jih namenili za simbolično obdaritev brezdomcev. Druženje ob čaju in pogovor o ljudeh, ki stopajo po poti, ki je pogosto težka in polna grenkih izkušenj, nas je popeljalo na obisk k njim. Prijazno so nas sprejeli v njihovi tesni jedilnici, kjer smo se pogovarjali vsakdanjih rečeh. Vsak človek je poln skrivnosti, upanja in življenjskih izkušenj. Spoznali smo, da so brezdomci takšni kot mi, saj so tudi oni nekoč živeli povprečno življenje, vendar se je njihova usoda obrnila na glavo.

Misli dijakov:

Presenečena sem bila, da kljub pogojem in razmeram v katerih živijo najdejo v sebi toliko veselja in dobre volje, da se zanjo pošaliti in izraziti veselje ob obisku, kot je bil naš. (dijakinja Karin)

Spoznala sem, da so ljudje zadovoljni tudi z malimi stvarmi, kar smo videli tudi mi, ko smo jim izročili naša skromna darila. (dijakinja Maja)

Obisk brezdomcev je pustil v nas globok pečat in spoznanje, da se lahko vsakemu pripeti nekaj, kar ti usodno spremeni življenje. Pomembno je, da smo v življenju zadovoljni s tem kar imamo.

Karin Žvan in Vlasta Prajnc

Dostopnost