Predlani smo imeli Večerjo za novince s klasičnim kulturnim programom ter odlično hrano. Bil pa je tudi tematsko obarvan večer in večina naših dijakov novincev je prišlo na večerjo v “barvah” Noči čarovnic.

Pa se le spomnimo, kako lepo smo se imeli lani in predlani, ko nam Covid še ni preprečeval druženj in koncertov v našem dijaškem domu.

 

Nagovor novincem

 

»Drage novinke in novinci! Danes je vaš večer. Pred mesecem in pol ste zapustili varno zavetje svojega doma in prišli v popolnoma novo, neznano okolje, med nove ljudi. Nekateri ste se soočali z domotožjem, drugi ste iskali skupni imenovalec s svojimi cimri, tretji ste se počutili nelagodno v šoli. Vse to vas je naredilo samo še močnejše in primaknilo nov kamenček k poti do odraslosti in samostojnosti.

Zdaj ste tu, v veliki meri »udomačeni«. Nekateri se v novem domu počutite tako zelo dobro, da ste postali skoraj preveč živahni. Pa nič za to. Zato so z nami naši vzgojitelji, ki vas bodo že ukrotili. Čeprav se vam bodo zdeli kdaj pa kdaj sitni in boste imeli občutek, da komplicirajo in težijo prav vam, se zavedajte, da so vedno na vaši strani. Vedno so tu za vas. Imajo eno krasno vlogo v vašem življenju, saj niso ne vaši starši in ne učitelji. Tukaj so zato, da vam dajejo podporo in delujejo povezovalno med vami, starši in šolo. Tu niso z namenom, da bi vam oteževali mladost, ampak zato, da nadaljujejo vzgojo vaših staršev, pomagajo naučiti, kar morda ni uspelo učiteljem  in vas imajo radi.

Zdaj pa, dragi novinci, preden predam besedo naši ravnateljici, naj vam prišepnem še nekaj skrivnosti:

Če počnete bedarije, prevzemite odgovornost za posledice.

Učite se sproti, ker bo življenje manj stresno.

Imejte radi svojega cimra, čeprav je včasih pacek.

Bodite vljudni in spoštljivi do kuharjev, kuharic in čistilk – obrestovalo se vam bo.

Poslušajte vzgojitelje, na vaši strani so.

In najpomembneje – čeprav se zdaj tega ne zavedate, tukaj in zdaj preživljate najlepša leta svojega življenja – uživajte!

 

 

Jasna

vzgojiteljica, 1.B skupine

Sledite nam na facebooku, oglejte si naše prispevke in galerije:
Dostopnost