<!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Včeraj smo imeli tradicionalno večerjo za novince!

 

Nagovor novincem

 

»Drage novinke in novinci! Danes je vaš večer. Pred mesecem in pol ste zapustili varno zavetje svojega doma in prišli v popolnoma novo, neznano okolje, med nove ljudi. Nekateri ste se soočali z domotožjem, drugi ste iskali skupni imenovalec s svojimi cimri, tretji ste se počutili nelagodno v šoli. Vse to vas je naredilo samo še močnejše in primaknilo nov kamenček k poti do odraslosti in samostojnosti.

Zdaj ste tu, v veliki meri »udomačeni«. Nekateri se v novem domu počutite tako zelo dobro, da ste postali skoraj preveč živahni. Pa nič za to. Zato so z nami naši vzgojitelji, ki vas bodo že ukrotili. Čeprav se vam bodo zdeli kdaj pa kdaj sitni in boste imeli občutek, da komplicirajo in težijo prav vam, se zavedajte, da so vedno na vaši strani. Vedno so tu za vas. Imajo eno krasno vlogo v vašem življenju, saj niso ne vaši starši in ne učitelji. Tukaj so zato, da vam dajejo podporo in delujejo povezovalno med vami, starši in šolo. Tu niso z namenom, da bi vam oteževali mladost, ampak zato, da nadaljujejo vzgojo vaših staršev, pomagajo naučiti, kar morda ni uspelo učiteljem  in vas imajo radi.

Zdaj pa, dragi novinci, preden predam besedo naši ravnateljici, naj vam prišepnem še nekaj skrivnosti:

Če počnete bedarije, prevzemite odgovornost za posledice.

Učite se sproti, ker bo življenje manj stresno.

Imejte radi svojega cimra, čeprav je včasih pacek.

Bodite vljudni in spoštljivi do kuharjev, kuharic in čistilk – obrestovalo se vam bo.

Poslušajte vzgojitelje, na vaši strani so.

In najpomembneje – čeprav se zdaj tega ne zavedate, tukaj in zdaj preživljate najlepša leta svojega življenja – uživajte!

 

 

Jasna

vzgojiteljica, 1.B skupine

Letošnji dogodek je bil ponovno malo drugačen. Imeli smo tematsko zabavo na temo “Noč čarovnic”. Tudi ambient je bil temu primerno okrašen.
Učilnica prvega nadstropja se je spremenila v pravo maskersko delavnico, kjer so se dijaki lahko maskirali, se oblekli in ustvarjali posebne halloween makeup-e.

Po uvodnem govoru, je dijake nagovorila ravnateljica Bojana Peruš Marušič. Vezni tekst kulturnega programa je vodila naša zvesta “napovedovalka” Katja Zver. Po bogatem kulturnem programu je sledila slavnostna večerja in na koncu še prav posebna halloween torta.

Večer sva oblikovala in organizirala vzgojitelja Jasna Kovačič in Dejan Bulut.

Vse to pa ne bi bilo mogoče brez pomoči še mnogih drugih. Zahvaljujemo se:

  • Katji Zver, za vodenje kulturnega programa,
  • Gaji Kučan, za prebrano pesem,
  • Roku Bagariju, za hudomušne in modre besede,
  • Neji Hranjec, Teu Wajsu, Neli Lalovič in Marcelu Stojnšku za glasbene nastope,
  • naši Štefki, za prispevanje rož in logistične pomoči,
  • vzogjitelju Eriku za pomoč pri pripravi ozvočitve,
  • “kuhinji” za vedno profesionalno opravljeno delo; odlično hrano (Robi Lukas, Marija Bombek, Blaž Vidovič, Petra Žavcar in Mateja Pešl)
  • dijakom Ninu Dragariču, Tadeju Žavskemu, Tomiju Kolariču, Marcelu Stojnšku, Ranku Lazareviću, Lari Lukman in Sanji Polanec.
  • Timu Venguštu za snemanje prireditve (video sledi naknadno).

Dragi novinci, hvala vam za zaupanje. Še enkrat, iskreno dobrodošli v Dijaški dom Lizike Jančar. Upamo, da ste se lepo imeli in se že veselimo naslednjega slavnostnega dogodka pred zaključkom tega koledarskega leta.

Sledite nam na facebooku, oglejte si naše prispevke in galerije:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fddlizika%2Fposts%2F1262630557261489&width=500" width="500" height="675" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe><!-- [et_pb_line_break_holder] -->
Dostopnost