V šolskem letu 2016/2017 bova k projektu Kuharija povabili dijake, ki jih zanima kuhanje, pečenje in vse kar je s tem povezano. Hrana druži ljudi v vsakdanjem življenju,  sklepajo se prijateljstva in poznanstva, poglabljajo se medsebojne vezi. Današnji tempo življenja je spremenil prehranjevalne navade ljudi. Tradicionalne obroke so tako zamenjali neurejeni, hitri obroki prehrane. Dijakom želiva približati splošno znanje o prehrani in zdravem načinu prehranjevanja, tradicionalnost slovenske kuhinje ter različne okuse evropske kuhinje.

Aktivnosti:

  • spoznavanje tradicionalnih slovenskih jedi (dijaki zberejo recepte tradicionalnih jedi iz svojih krajev, jih predstavijo ostalim dijakom) in priprava pogrinjkov,
  • tečaj italijanske kuhinje in priprava pogrinjkov,
  • priprava in okraševanje božičnega peciva,
  • obisk turistične kmetije ali obisk razstave kulinarike (sodelovanje s Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor).

Mentorici: Nataša Pihler in Nina Robnik

Dostopnost