K projektu Kuharija bomo povabili dijake, ki jih zanima kuhanje, pečenje in vse kar je s tem povezano. Hrana druži ljudi v vsakdanjem življenju,  sklepajo se prijateljstva in poznanstva, poglabljajo se medsebojne vezi. Današnji tempo življenja je spremenil prehranjevalne navade ljudi. Tradicionalne obroke so tako zamenjali neurejeni, hitri obroki prehrane. Dijakom želiva približati splošno znanje o prehrani in zdravem načinu prehranjevanja, tradicionalnost slovenske kuhinje ter različne okuse evropske kuhinje.

Vzgojno izobraževalni cilji:

  • Druženje mladih, sklepanje prijateljstev in poznanstev.
  • Spoznati tradicionalne slovenske jedi in različne okuse evropske kuhinje.
  • Splošno znanje o zdravi in uravnoteženi prehrani.
  • Priprava pogrinjkov in okraševanje mize ob različnih priložnostih.

Aktivnosti:

  • Spoznavanje tradicionalnih slovenskih jedi (dijaki zberejo recepte tradicionalnih

jedi iz svojih krajev, jih predstavijo ostalim dijakom) in priprava pogrinjkov.

  • Tečaj priprave jedi iz tujine in priprava pogrinjkov,
  • Priprava in okraševanje božičnega peciva.
  • Obisk turistične kmetije ali obisk razstave kulinarike (sodelovanje s Srednjo šolo

za gostinstvo in turizem Maribor).

Mentorici: Nataša Pihler in Vesna Špes Ciringer

Dostopnost