V avli Dijaškega doma Lizike Jančar je fotografska razstava s pomenljivim naslovom Maribor ponoči – Maribor by night. Člani fotokluba Maribor so tokrat fotografirali Maribor, ko je padel mrak.  Oboroženi s stojali in objektivi so beležili ulice in skrite kotičke, ko je na mariborske trge svetila sanjava mesečina.

Ste vedeli, da mariborski kraji ponoči pripovedujejo drugo zgodbo?

Postojte ob podobah in prisluhnite črnobelim posnetkom in fotografskim zgodbam Fotokluba Maribor.

Za razstavo je komisija izbrala fotografije, ki ustrezajo naslovu, so tehnično dovršene in imajo svojevrstno pripovedno moč.

Razstavljenih je 18 plakatov  in  38  fotografij pod katere se je podpisalo 24 avtorjev: Gero Angleitner, Rok Breznik, Janja Cizej, Almira Čatović, Peter Črnec, Bojan Hajdu, Dušan Gajšek, Leon Gobec,  Miha Kacafura, Iztok Kobal, Danijel Kodrič , Pavel Kosi, Matjaž Malenšek, Jože Marinič, Amadeja Prajnc,  Breda Prešeren, Branimir Ritonja, Bojan Šenet, Domen Ulbl, Teodor Veingerl, Mitja Vodušek, Rasta Vrečko, Branko Zorović in Aleš Žiberna.

Razstava bo na ogled do  21.11. 2017.

P.S. Dijake in zaposlene v naši ustanovi sta najbolj navdušili fotografiji avtorice Janje Cizelj. (Njena fotografija je v prikazni sliki. )

Dostopnost