Za nami je 56. Domijada! Dijaki iz Dijaškega doma Lizike Jančar so resnično dokazali iz kakšnega testa so. Ne samo, da so se udeležili Domijade v večih panogah in postali dobitniki kar nekaj odličij – z vzgojiteljico Vesno Veit sva z velikim zadovoljstvom ugotovila, da se znajo vesti zrelo in upoštevati pravila. Začnimo kar s 1. mestom v košarki naših fantov. Fantje, ponosni smo na vas; mislim, da ste presegli tudi vsa svoja pričakovanja. Igrali so: Jure Zidar, Altin Zekolli, Domen Močnik, Tim Tamše, Miha Peruš. Mentorica: Vesna Veit

Sledilo je 2. mesto na fotografskem tečaju. Prislužila si ga je dijakinja Evita Beigot s fotografijo Jin/Jang (Vzporedni svet).
Mentor: Dejan Bulut

2. mesto je osvojila tudi naša odlična strelka, Katja Zver. Prav tako je 2. mesto osvojila tudi ekipno, skupaj z Gajo Kučan in Metko Podgorelec.
Mentorica: Vesna Špes Ciringer

Na likovnem natečaju je naš likovnik Tilen Hebar, član likovnega krožka Pacek, prejel 3.mesto za sliko CIKEL.
Mentorica: Rasta Vrečko

Na Domijadi se je bilo mogoče udeležiti tudi fotografske delavnice. Čeprav sem si delavnico zamislili precej tematsko, sem se glede na razpoloženje in želje skupine odločil, da se bomo v tako lepem vremenu raje sprehodili v naravo in improvizirali.

Delavnice so se udeležili:

  • Katja Belec, Dijaški dom Bežigrad, LJUBLJANA
  • Alen MILAVEC, Dijaški dom Tabor, Ljubljana
  • Karin Zemljič, Dijaški dom Lizike Jančar Maribor
  • Andreja Rajh,  Dijaški dom Lizike Jančar Maribor
  • in dve misteriozni dijakinji z Dijaškega doma Rakičan ( 🙂 )
Dostopnost