Na Domijadi 2018 lahko na fotografskem natečaju sodelujejo dijakinje in dijaki iz vseh dijaških domov iz Slovenije.

Nosilna tema: »Vzporedni svet«.
Opis teme:

Živimo v času, ko je naše življenje pod močnim vplivom digitalnih medijev. Vzporedno z realnostjo se nam odpirajo vzporedni svetovi, kjer lahko živim povsem drugačno življenje. Lahko se skrijemo za masko svoje identitete na facebooku, lahko se potopimo v zgodovino ali pa sanjamo znanstveno fantastiko prihodnosti. Lahko se prepoznamo v animejih ali se bojujemo skupaj z Lovci senc.

Vzporedni svet lahko podžiga našo ustvarjalnost ali s pasivnim sprejemanjem ohromi naš resnični jaz. Lahko nas poveže z drugimi preko medijev in nam pomaga osebnostno rasti ali pa nas osami v lastni iluziji. Toda postavlja vprašanje: Kdo sem jaz v resnici? Kaj je resnica? Kaj ima v mojem življenju vrednost?

Na letošnji Domijadi bomo skupaj razmišljali o identiteti in vplivu sodobnih medijev nanjo. Ustavili se bomo ob prednostih, ki jih ponuja sodobni virtualni svet pri odkrivanju tega, kdo sem in kam grem, ter hkrati odkrivali pasti, kje vzporedna resničnost pogoltne možnosti za realnost in razvoj resnične identitete. Moje življenje v vzporednem svetu je …

Naslov je odlično izhodišče za razmišljanje o medsebojnih odnosih, tako realnih kot virtualnih. Okrogle mize, prostočasne dejavnosti in druge prireditve na temo »vzporedni svet« nam lahko prinesejo veliko dobrega v smislu izboljšanja našega medsebojnega povezovanja ter sodelovanja skozi oči virtualnega in realnega sveta.

Podrobnosti:

Vsak dijaški dom lahko sodeluje s fotografijami v formatu 20 x 30 cm (format A4), ki bodo na Domijadi tudi razstavljeni. Fotografijie morajo biti opremljene z imenom avtorja, mentorja in dijaškega doma. Fotografiji, ki jo pošiljate, naj bosta prilepljeni na črn šeleshamer z robom  30 mm.
Vse mentorje prosimo, da pošljete izbrane fotografije tudi v digitalni obliki (minimalna velikost je 1600px po daljši stranici, 240dpi). V tem primeru bodo lahko fotografije objavljene tudi v kakšni drugi publikaciji oz. spletu, ki bo izšla v digitalni obliki po Domijadi. Komisija prireditelja bo izmed vseh fotografij izbrala tri najboljše. Avtorji bodo na zaključni prireditvi Domijade prejeli priznanja.

Fotografije pošljite na naslov:
Dijaški dom Lizike Jančar, Titova cesta 24a, 2000 Maribor, s pripisom »Domijada 2018 – fotografski
natečaj« in po e-pošti v polju zadeva: fotografski natečaj Vzporedni svet.

Po končani prireditvi lahko mentorji prevzamejo svoje fotografije na info točki Domijade 2018.

Fotografije si boste lahko ogledali tudi spodaj v spletni galeriji (po roku oddaje).

Rok oddaje fotografij: petek, 25. marec 2018.

Fotografije pošljite na naslov: dejanb@ddlizika.si

Organizator: Dijaški dom Lizike Jančar, Maribor
Kontaktna oseba: Dejan Bulut
Telefon: +386 2 300 46 52
E-naslov: dejanb@ddlizika.si

Strokovna žirija je izbrala 3 fotografije, ki so zasedle 1. 2. in 3. mesto. ČESTITKE vsem dobitnikom!

Dostopnost