<div id="fb-root"></div><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script>(function(d, s, id) {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if (d.getElementById(id)) return;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> js = d.createElement(s); js.id = id;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> js.src = 'https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2&appId=827627350608381';<!-- [et_pb_line_break_holder] --> fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);<!-- [et_pb_line_break_holder] -->}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
Nekaj  o Mariboru, našem mestu / Več na straneh Maribor-Pohorje in FB strani Visit Maribor.
Oglejte si novi video, ki ga je v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor naredila BKTV.

Maribor je ugnezden ob reki Dravi v objemu zelenih gozdov Pohorja in slikovitih vinorodnih gričev. Spojen je s čudovitim zaledjem najvzhodnejšega koščka Alp in razgibanih Slovenskih goric ter z reko povezan z ravnico Dravskega polja.

Turistična destinacija Maribor – Pohorje, Osrednja Štajerska ponuja s svojo neverjetno raznolikostjo doživetja, pustolovščine in priložnosti za oddih ljubiteljem vina in kulinarikešporta in rekreacijekulturenarave, turizma na podeželju in še posebej eko turizma, velnesa in dobrega počutja, (duhovnih) romanj, pa tudi kongresnega in poslovnega turizma,igralništva in nakupovanja.

Že dolgo niste bili v Mariboru ali pa še sploh ne? Sedaj pa je Maribor res že zelo krepko zarisal svoje mesto na turističnem zemljevidu sveta – kot:

  • mesto Evropske prestolnice kulture 2012,
  • mesto Svetovnega mladinskega šahovskega prvenstva 2012,
  • ena od TOP 10 svetovnih turističnih destinacij po mnenju številnih medijev,
  • središče ene najhitreje razvijajočih se destinacij v Sloveniji in
  • mesto najstarejše trte na svetu, svetovne znamenitosti, ki privablja množico turistov v svojo Hišo Stare trte tudi iz najbolj oddaljenih krajev sveta.

 

Dobrodošli!

<div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155046376673124&set=a.195259993123&type=3" data-width="500" data-show-text="true"><blockquote cite="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155046376673124&set=a.195259993123&type=3" class="fb-xfbml-parse-ignore"><p>Live from #maribor ! :-)<!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] -->Ko gledate te 360° fotografije.. za boljsi eksperience zoomajte mal vn, se bolje vidi - pa še "smudge" effect, ki je posledica FBjeve grozne kompresije ne bo prisla tako do izraza. 😀

Posted by Dejan Bulut on Friday, June 23, 2017

Dostopnost