V ponedeljek, 13. 12. 2021 smo se zbrali v romantičnem ambientu retro sobe, da smo v velikem slogu otvorili večer »blišča in bede«, ki nam je osvetlil pot, ki jo morajo letos prehoditi naši maturanti. Le-ti se bodo temeljito posvetili Čudežnemu Feliksu Andreja Hienga in Velikemu Gatsbyju Francisa Scotta Fitzgeralda.

Ta večer nam bo ostal v lepem spominu predvsem zaradi naših talentiranih dijakov, ki so nam pričarali čarobno vzdušje. Zabavali smo se ob ob zvokih dobre glasbe, za katero sta poskrbeli dijakinji Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Špela Naglič na harmoniki in Neli Petek na flavti. Citirano besedo je doživeto predstavil Srđan Trifković, ki je poosebil motiv tujstva v obeh delih. Skozi celoten večer sta nas popeljala Ula Vipotnik in Rok Vezonik. Dogodek sta ovekovečila Pascal Gomilšak in Tim Vengust.

   

V Dijaškem domu Lizike Jančar se bodo intenzivne priprave na maturitetni esej iz slovenščine pričele takoj po praznikih. Srečevali se bomo vsak drugi četrtek ob 20.00 v retro sobi, kjer bodo naši maturanti pod mentorstvom vzgojiteljice Jasne Kovačič odkrivali “blišč in bedo” predpisane literature. Primerjali bodo literarne like, obe deli motivno in tematsko razčlenili, iskali sorodnosti in razlike in še veliko več.

Dostopnost