Vabimo vas, da z nami delite spomine na Mladost v dijaškem domu. Rok za oddajo smo podaljšali do 6. 4. 2017

Naša bivša dijakinja, sedaj mama dveh naših dijakinj je zapisala:

Glede na izbor srednje šole, sem si ogledala tudi dijaški dom Lizike Jančar. Zaradi prevelike razdalje med domom in srednjo šolo, mi ni preostalo drugega, kot da tedne šole preživim v dijaškem domu. V njem sem bivala od leta 1991 do leta 1994.

Od doma smo se podale tri sošolke, ki smo skupaj obiskovale Srednjo oblikovalno šolo, smer frizer. Vselile smo se v 6. štuk v sobo 605. Skupaj smo preživljale ogromno prostega časa, spoznavale nove prijatelje in nadomestne starše, torej vzgojitelje. Dodelili so nam vzgojiteljico Edito Tancer. Po letu bivanja v dijaškem domu, smo se zelo dobro ujele in spoprijateljile z dijakinjo iz 7. štuka in se v drugem letniku skupaj vselile v sobo 613. Še vedno je bila z nami vzgojiteljica Edita. Z njo smo delile dobre in slabe trenutke. Z eno od cimer se še danes zelo dobro razumem in sva v rednem stiku.

Obiskovale smo različne interesne dejavnosti: ročna dela, odbojko, fitnes in še veliko več. Nikoli nam ni bilo dolgčas in zato tudi nismo mislile na domotožje in dom. Veliko smo se zabavale, družile, ušpičile tudi kakšno vragolijo, ki pa ni omembe vredna. Skratka, imele smo se zelo lepo in spomini ostajajo.

Po 25 letih v dijaškem domu živita moji hčerki. Sta v istem nadstropju, pri isti vzgojiteljici, v lepši sobi in veliko se je od takrat spremenilo. Zaupala sem ju vzgojiteljici, ker je že meni takrat bila pri srcu in mi je bila kot druga mama.

Vesela sem, da se je po tolikem času dijaški dom začel spreminjat, dobivat novo podobo v notranjosti, da bo lahko v njem prostor še za več generacij. In da se začne spreminjati zunanja podoba doma, da bodo lahko dijaki s ponosom pokazali, da je Dijaški dom Lizike Jančar njihov drugi dom. (Polona Plevnik Jovan)

Vsi, ki želite povedati svojo zgodbo, vabljeni, da si preberete več v razpisu Mladost v dijaškem domu in jo pošljete do 6. 4. 2017.

Mladost v DD

Dostopnost