Z veseljem sporočamo, da je v letošnjem šolskem letu Naj dijak Luka Vaupot, ki biva v Dijaškem domu Lizike Jančar.

Luka Vaupot je dijak mednarodnega maturitetnega programa II. gimnazije Maribor, svoje dosežke pa je pridobil na Gimnaziji Ravne na Koroškem, ki jo je prej obiskoval. Ob doseganju odličnega učnega uspeha se je udeleževal šahovskih tekmovanj in turnirjev ter na državnem prvenstvu osvojil prvo mesto.

Na državnem tekmovanju iz fizike je osvojil zlato priznanje, prav tako je zlato priznanje prejel na državnih tekmovanjih iz logike, matematike, kemije in naravoslovja; osvojil je tudi srebrno medaljo na Evropski olimpijadi eksperimentalnih znanosti. Dobil je nagrado Gimnazije Ravne na Koroškem za izjemne dosežke na tekmovanjih in nesebično pomoč sošolcem ter odličen učni uspeh, prejel pa je tudi plaketo slovenjgraške športne zveze za tekmovalne uspehe v kadetski konkurenci.

Zaključna prireditev projekta Naj dijak bo po III. redni seji Parlamenta DOS v petek, 10. marca, ob 14.30 v Veliki sejni dvorani Mestne občine Ljubljana. Podelitve priznanj se bo udeležil tudi minister za izobraževanje in vzgojo, dr. Darjo Felda.

Dostopnost