Tako, kot je pomembno skrbeti za svoje telesno zdravje, moramo (vsaj občasno) kaj narediti tudi za svojo osebnostno rast, saj na ta način postajamo boljši ljudje.

V torek, 21. 11. 2023 sem za dijakinje 3A VS izvedla predavanje in delavnico z naslovom Nenasilje. Ta tematika je zelo obsežna in kompleksna. Če želimo, da bo nasilja manj, mora vsak posameznik prispevati k temu s svojim pozitivnim zgledom.
Na delavnici smo se pogovarjale o različnih oblikah nasilja, o možnih vzrokih in dejavnikih, ki spodbujajo nasilno vedenje in tudi o strategijah obvladovanja svojega vedenja. Dijakinje so se strinjale, da imajo tudi besede in misli veliko moč, saj v nas sprožijo različna občutja, čustva in lahko vodijo tudi v določena ravnanja. Posebno pozornost smo namenile ustreznim načinom upravljanja z negativnimi čustvi, ki lahko sicer slabo vplivajo na različna področja našega življenja: na zdravje, na delo, na odnose idr. Združile smo prijetno s koristnim, saj so dijakinje z zanimanjem poslušale, sodelovale in si pridobile (za svojo osebnostno rast) koristna nova spoznanja.
Aktivnosti, ki je trajala 60 minut, so se udeležile dijakinje: Urša, Ana Marija, Isidora, Manca, Maja, Neja Š., Sara, Lia, Alekseja, Saša, Šaša, Luna, Lara Č., Jana, Lara V., Lara J., Katja, Neja V. P., Tjaša, Ana, Gloria in Liana

Izvajalka aktivnosti: Bernarda Drolc

Nekaj udeleženk delavnice

Moč misli

Nekaj udeleženk

Dostopnost