INFORMATIVNI DNEVI 2024

V DIJAŠKEM DOMU LIZIKE JANČAR MARIBOR

od 16. 2. – 17. 2. 2024

Če boste šolanje nadaljevali v eni izmed mariborskih srednjih šol in boste zaradi tega zapustili varno zavetje svoje družine je Dijaški dom Lizike Jančar pravi naslov za vas.

Vabimo vas, da nas obiščete 16. 2. od 8 – 18. ure in 17. 2. 2024 od 8. – 12. ure.

Vaše bivanje v Dijaškem domu Lizike Jančar bo nepozabna izkušnja, ki že več desetletij temelji na viziji »S kvalitetnim delom in medosebnim spoštovanjem omogočamo mladostnikom vsestranski razvoj

” Če načrtuješ za eno leto,
posadi riž!
Če načrtuješ za desetletje,
posadi drevo!
Če načrtuješ za vse življenje,

vzgoji človeka! “

Japonska modrost 

Sledite nam na naših družabnih omrežjih:

Zakaj torej za svoje bivanje v času šolanja izbrati prav Dijaški dom Lizike Jančar?

  • DD Lizike Jančar ima že 44-letno tradicijo uspešnega in prepoznavnega dijaškega doma.

  • Januarja 2020 smo dijaki in zaposleni v uporabo prejeli energetsko sanirano zgradbo, ki je dom »oblekla« v novo prepoznavno štiribarvno fasado, dobili smo novo stavbno pohištvo, obnovljeno streho in novo kurilnico.

  • V domu so zaposleni visoko izobraženi in strokovno podkovani pedagoški delavci, ki nudijo brezplačno učno pomoč (inštrukcije) pri skoraj vseh predmetih (fizika, matematika, slovenščina, tuji jeziki, kemija …).

  • Pedagoški delavci s strokovnim delom in pozitivnim odnosom do dijakov oblikujejo prijetno bivanjsko klimo v izobraževalni ustanovi in s tem pomembno vplivajo na osebnostno rast in razvoj dijakov.

  • Posebno pozornost vzgojitelji namenjajo dijakom tujcem, katerim nudijo tudi strokovno pomoč pri hitrejšem usvajanju slovenščine.

  • S strani vzgojiteljev niso spregledani niti dijaki s posebnimi potrebami, zlasti tisti, ki imajo primanjkljaje na posameznih področjih učenja.

  • V začetku šolskega leta starejši dijaki – tutorji nudijo novincem podporo pri raziskovanju in prilagajanju na novo okolje, pomoč pri učenju in spletanju novih prijateljstev.

  • Da je DD Lizike Jančar najboljši dom, se kaže tudi v končnem uspehu dijakov, saj smo edini dijaški dom, kjer kar 98,5% dijakov uspešno zaključi svoje šolanje.

  • Pohvalimo se lahko z uravnoteženo in okusno hrano, saj naše kuharsko osebje pripravlja najrazličnejše obroke tudi za dijake z dietami, vegetarijance, vegane …

  • Dijaki imajo možnost pridobiti subvencionirano bivanje za drugega dijaka (če sta v domu dva otroka iz iste družine, drugi biva brezplačno) ter sofinanciranje iz programa Botrstvo.

Kaj pa so o »Liziki« povedali naši bivši in zdajšnji dijaki?

»Vsi zaposleni so izjemno prijazni in v domu je čutiti domačnost.«
~ Rok

»V prostem času se lahko udeležimo najrazličnejših dejavnosti. Če te zanima šport, lahko igraš nogomet, košarko, odbojko, namizni tenis, badminton, pikado, lahko se vpišeš k strelskemu krožku ali hodiš na fitnes, ki ga imamo kar v domu.«
~ Niko

»Zelo sem bila vesela, ko sem ugotovila, da sem lahko aktivna tudi na kulturnem področju. V domu sem obiskovala lutkovni krožek in ustvarjalnice. Z vzgojiteljico smo hodili na brezplačne gledališke in lutkovne predstave. Na voljo nam je bila domska knjižnica, glasbena soba ter klavirski sobi.«
~ Neja

»Moj najljubši prostor je zagotovo tako imenovana retro soba. Tukaj je vzdušje še posebej domače, da sploh ne omenim čudovitega razgleda na Maribor. Tukaj z vzgojitelji pripravimo bolj intimne dogodke, kakšna potopisna predavanja in podobno.«
~ Maja

»V času, ko sem bival v Liziki, smo se fantje odločili, da bomo naredili svoj bend. Nikoli ne bom pozabil vaj in smeha v glasbeni sobi. Imeli smo se odlično.«
~ Miha

Imamo se super – sproščeno vzdušje, veliko smeha in petja, pa kljub temu naredimo vse za šolo.«
~ Melanie

Ob vsem naštetem pa seveda ne smemo pozabiti še na naše osnovne cilje in naloge, ki jim prav tako posvečamo veliko našega časa in skrbi:

♣  dijake v času šolanja varno pripeljemo skozi obdobje odraščanja

♣  trudimo se, da usvojijo učne in delovne navade;

♣  da se naučijo sprejemati odgovornost;

♣  da se naučijo prilagajati in se socializirajo v širšem pomenu besede;

♣  da usvojijo komunikacijske veščine in

♣  da se naučijo reševati probleme.

Dobrodošli v Liziki!

Dostopnost