Včeraj, v četrtek 07. 04. 2022, smo se z dijaki odpravili na komorni koncert Nanine pesmi z najlepšimi Ježkovimi šansoni in baladami v Unionsko dvorano.

Nana je Ježkova vnukinja, kateri je bilo tudi posvečenih veliko Franovih pesmi. Poslastica za srce in dušo, še posebej za tiste, ki Frana Milčinskega Ježka poznamo malo bolje. Po koncertu pa smo se posladkali tudi s sladoledom. 🙂

Besesilo iz www.nd-mb.si

Glasbena predstava

Zvrhan koš ljubeznivih navihanosti, mesečevih solz, krotenja morja, zvonkega smeha na vrtiljaku ringaraja, čira-čarnih iger, sončnih kažipotov ter žlahtnega soka življenjskih resnic in modrosti se z Ježku lastnim iskrenjem prekopicuje po Naninih pesmih. Prisrčno zbirko pesmi je legendarni slovenski pesnik, pisatelj in humorist napisal za in o svoji vnukinji Nani. Še več, z Naninimi pesmimi se prvikrat zgodi, da zbirka Ježkovih pesmi doživi uglasbitev. S svetlim, božajočim glasom jih odpoje kar sama – sedaj odrasla – vnukinja Nana.

V stihe presijana zgodba dedka in vnukinje je neskončna hvalnica otroštvu, zvrhana srčne topline. Izpod peresa Frana Milčinskega – Ježka se seli naravnost v srca vseh zvezdogledov in za vedno ustvarja ljubečo povezanost ne zgolj dedka in vnukinje, temveč vseh življenj: tistih, ki se bližajo večeru življenja, in tistih, ki šele brstijo v svet.

Dostopnost