V torek 28. 1. 2020 je bil v Liziki prav poseben dan – lahko bi rekli praznik!

Naš dijaški dom je po 43 letih dobil novo podobo, izvedena je bila tudi celovita energetska sanacija stavbe. Dijaški dom pa ni dobil samo nove fasade, strehe, stavbnega pohištva in kotlovnice, ampak je z energetsko prenovo poskrbljeno za prijetno bivanje naših dijakov in zaposlenih. S sanacijo smo zadostili ekonomskim in ekološkim zahtevam.

S ponosom smo na otvoritev povabili veliko gostov, ki so karkoli bili povezani z delovanjem DD.
Slavnostne prireditve so se udeležili tudi: gospod minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, podžupanja mag. Helena Kujundžić Lukaček, in predstavnika Petrola, mag. Jožeta Torkarja, direktorja energetskih in okoljskih rešitev v družbi Petrol d.d.

Največje zasluge za celoten potek prenove ima naša ravnateljica, gospa mag. Bojana Peruš Marušič, ki je s svojo neizčrpno energijo in zagnanostjo zaslužna, da je odličnost našega doma vidna tudi navzven.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali pri realizaciji tega velikega dne:

  • Program sta povezovala dijaka Katja Zver in Niko Mlinarič.
  • Na začetku prireditve so zaigrali na trobente: Matic Majcen, Natan Anžlovar in Vanja Kranjec.

Nastopali so:

  • Benjamin King s prijatelji (Lejo Arnejčič, Tjanom Šoštaričem in Renejem Grajfonerjem.)
  • Dijaka Metka Lesjak in Teo Weis.
  • Dijakinja Neli Lalović.
  • Za vrhunsko postrežbo in hrano (ki jo lahko vidite v spodnji galeriji) pa je poskrbelo kuharsko osebje, pod vodstvom šefa kuhinje Roberta Lukasa in ekonomke Ksenije Povh.
  • Za ozvočenje sta poskrbela Slavko Senica in vzgojitelj-profesor Erik Kurbos
  • Seveda je tu še naše tehnično osebje, brez katerega ne gre.
  • Zahvaljujemo se tudi vsem dijakom in dijakinjam, ki so sodelovali pri: STREŽBi; Blažka Gros, Janine Lužnik, Maja Ledinek, Doris Ščančar Čurin, Julija Štaher, Evelina Šprajc. VODENJU PO SOBAH; Tadeja Steyer, Lara Lukman. KOT HOSTESE; Ana Šomen, Gaja Kučan, Kaja Huber, Tadeja Kocbek, Lana Panker, Tajda Prelič, Anja Škafar, Lara Vidovič, Pascal Marič, Samo Temlin in  Rok Vezonik. Blazinico s škarjami za prerez traku je držala naša predsednica DS Patricija Petek.

Video predstavitev bogatega življenja v Liziki od otvoritve leta 1977 do danes.

Plakati iz retrospektivne razstave 42 -letnega bogatega in pestrega življenja v DD.

Dostopnost