Arnes

  Moj Arnes

19. september 2022

NAMESTITEV CA CERTIFIKATA ZA EDUROAM

19. SEPTEMBER 2022


Spoštovani.

Ponovno vas obveščamo o namestitvi CA certifikata za eduroam.

Omrežja eduroam so v svetovnem merilu zasnovana na enotnih tehničnih rešitvah in standardih, kar vam omogoča, da uporabite varen, zanesljiv in kvaliteten dostop do interneta, ne glede na to, v katerem delu sveta se nahajate.

Del tehnične rešitve omrežja eduroam je tudi uporaba certifikatov. Zaradi tehnološkega napredka in zagotavljanja varnosti je, tako, kot za vse varnostne rešitve tudi za eudoroam potrebna občasna nadgradnja in obnovitev.

Arnes bo kot skrbnik vrhnjega certifikata eduroam za Slovenijo v skladu s splošnimi smernicami v prihodnjih dneh zamenjal certifikat CA.


Po menjavi CA certifikata bo potrebna ponovna namestitev eduroam povezave na vseh končnih napravah. Predlagamo vam, da postopek izvedete v ponedeljek, 19. septembra.

Naprošamo vas, da o menjavi obvestite vaše uporabnike in jim po potrebi pomagate pri ponovni namestitvi eduroam povezave na njihove naprave.

Da bodo vaši uporabniki eduroam nemoteno uporabljali po menjavi certifikata CA, smo pripravili naslednja navodila. Predlagamo vam, da za to uporabite nameščevalnik.

Na voljo sta sledeča nameščevalnika:

eduroam CAT(za Windows/macOS/iOS/Android)

geteduroam (Android 8.0+)

V primeru, da naprave vaših uporabnikov ne podpirajo nameščevalnika, morate povezavo ustvariti ročno v operacijskem sistemu. Uporabite nastavitve, ki jih lahko najdete na naslednji povezavi.

Na voljo so tudi navodila za ročno namestitev povezave na mobilnih napravah Android.

V kolikor bodo imeli vaši uporabniki težave pri dostopu do omrežja eduroam, lahko za vašo organizacijo v Arnes Automatorju, dokler ne posodobite vseh certifikatov na končnih napravah, nastavite dodatno brezžično omrežje brez avtentikacije.


Dodatne informacije in pomoč pri kreiranju dodatnih brezžičnih omrežij lahko dobite na e-poštnem naslovu svetovanje@arnes.si in na telefonski številki (01) 479 88 00, na kateri vam bo pomagala skupina za svetovanje in nadzor omrežja.


Lep pozdrav,

Vaš Arnes

Dostopnost