V sredo (27. 3.) smo se v Liziki posvetili še eni državi Evropske unije, ki je njena članica že od leta 1981; to je Grčija. Dijaki so se spomnili literature grških avtorjev, pogovarjali smo se o grških bogovih, obujali spomine na počitnice na grških otokih in še bi lahko naštevali.

V naši kuhinji so ponovno poskrbeli, da so sirtaki plesale tudi naše brbončice. Pripravili so nam namreč pravo grško pojedino. Za zajtrk smo lahko izbirali med različnimi namazi, kosmiči, jogurti, sadjem, grško klobaso in kislo papriko. Kosilo je bilo sestavljeno iz paradižnikove ali goveje juhe, mesne musake in veliko solat. Za večerjo smo si privoščili piščančji suvlaki, bučkine polpete s feta sirom in tradicionalno grško solato.

Po večerji smo se pogovarjali o Odiseji in se raznežili ob odlomkih iz filma Corellijeva mandolina.

Αντιο σας!

Nekaj zadnjih objav..

Avla:  Breda Prešern »Barve poletnega večera«

Avla: Breda Prešern »Barve poletnega večera«

9. 2016 smo v Malem razstavišču avla odprli razstavo vzgojiteljice Brede Prešern. V kulturnem programu je zaigral na harmoniko Luka Sopotnik. S flavto nas je na morje ponesla Kaja Prelec. Fotografinja je spregovorila o svojih fotograf ijah, ki jih je ujela v objektiv,...

Dostopnost