V sredo, 15. 2. 2017, smo uradno zaključili deseto leto projekta »TUTORSTVO V DIJAŠKEM DOMU«. Letošnje leto se je k projektu prijavilo  104 dijakov.

Program ob jubilejni obletnici so popestrili dijaki Miško Nives (6.a), Ana Časar (5.a), Sara Lampret (4.a) in Tilen Gubeljak (SZKŠ). Program je povezovala Natalija Horvat (6.a).

Vstop v srednjo šolo in v dijaški dom sta dogodka, ki lahko zmedeta in prestrašita marsikoga.   Počutiš se kot tistega dne, ko si z velikim nahrbtnikom in rutico prvič korakal proti šoli, proti novemu in neznanemu. Z vstopom v dijaški dom postaneš tudi del skupnosti, ki ti olajša prehod v bolj samostojno življenje, polno izzivov, vzponov in padcev ter presenečenj.    Pravimo jim tutorji – prva pomoč za zmedene septembrske dni, svarilo pred profesorji, knjiga z nasveti in včasih enostavno prijatelji. Zagotovo so tisti, katere si boš kot izgubljen fazan zapomnil po tem, da so ti v valu sprememb in šokov dali občutek, da nisi sam in da bo vse v redu. Tutorstvo je čudovit način povezovanja dijakov, ko to najbolj potrebujemo in odlična podlaga za nastanek novih prijateljstev – vsaj pri meni je bilo tako (Nina Rituper, 6.a).

Hvala vsem vzgojiteljem, ki vzpodbujajo in organizirajo tutorstvo. Hvala vsem tutorjem, ki so skrbeli za svoje novince, jim nudili učno pomoč in jih na prijazen način vpeljevali v domsko življenje. Hvala ravnateljici, ki podpira to dejavnost in pa naši slaščičarki in kuharjem za popoldanski sladki užitek.

Dostopnost