V torek, 22. 10.2019 smo izvedli projekt V objemu kulture. Dijakom smo ponudili domačo večerjo. Kuharji domske kuhinje so pripravili različne naravne domače namaze in domačo marmelado. Spekli so tudi koruzni kruh, ter skuhali žitno kavo, ter zeliščni čaj.  Tudi naši dijaki so poskrbeli za popestritev jedilnika, saj so pripravili degustacijo mesnih izdelkov, zelenjave , kruha in medu. Med nam je podarilo tudi Čebelarstvo Javernik. Predstavile so se družine Stojnšek, Sopotnik, Ploj in Dimitrovski- Rajh. Projektu se je priključila IC Piramida, ki je poskrbela za sladke dobrote. Prav tako smo poskusili tudi kruh iz Kmečke pekarne. Večerjo je z zvoki harmonike popestril dijak Marcel Stojnšek. Po večerji so si lahko dijaki izdelali skodelico iz gline pod vodstvom mentoric iz Lončarskega centra Maribor, ki ga vodi naša bivša dijakinja Suzana Rajh.

V projektu so sodelovali: dijaki Marcel Stojnšek, Luka Sopotnik, Doroteja Ploj, Lea Dimitrovski, Ksenija Hronek, Rok Bagari, ter kuharji in vzgojitelji Dijaškega doma Lizike Jančar Maribor

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page
Deli naprej ...